EAT RIGHT

img_5539

img_5540

Kun aloitellaan uutta ”dieettiä” (en tykkää koko sanasta) tai muuta tavoitteellista kunto-ohjelmaa, siihen kuuluu yleensä myös tarkkaan punnitut ja lasketut ruoka-annokset. Se saattaa hiukan mietityttää ja jopa ahdistaa monia ihmisiä, jopa minua aika ajoin. Tulee hiukan ehkä laitosmainen fiilis ja sosiaalinen elämä saattaa vaikeutua kun ainoa asia mitä voi syödä on kahvilassa on vesi tai musta kahvi.

Itse kuitenkin totuin tähän hyvin pian ja en ajatellut asiaa enää negatiivisesti; vihdoin ei tarvitse itse miettiä mitä söisi ja kuinka paljon vaan ne on ennalta päätetty ja mikä tärkeintä laskettu tavoitteisiini sopiviksi! Usein nimittäin proteiinia tulee syötyä liian vähän ja rasvaa sekä hiilaria liikaa. Näin on yleisimmät ravintola annokset koottu. Ruokavaliohan on kehityksen kannalta erittäin oleellinen osa ja sen huomasinkin heti, kun aloin syömään tarkemmin.

Pahin pelkoni fitnessuraani aloittaessani oli, etten voisi enää syödä ulkona. Söin nimittäin lounaan lähes poikkeuksetta ulkona ja halusin pitää tämän ylellisyyden edelleen elämässäni. Niimpä opettelin arvioimaan annokseni niin, että pystyn aina soveltamaan kun tilanne sen vaatii, siis jopa kisa-dieetilläni! Nykyään kaupoissa on salaattibaarit, jossa lopuksi punnitaan ruoka maksua varten. Itse käytän tämän vaa’an hyödyksi ja punnitsen jokaisen tuotteen erikseen sinne jotta saan itselleni sopivan annoksen. Lähes jokaisesta ravintolasta saa tilattua kanaa ja kasviksia/salaattia, kunhan muistaa pyytää ne grillattuna. Subwaysta saa helposti tilattua salaatin mukaan ja valita itse täytteet.

Uusin löytöni on PICNIC, jossa saa tilattua herkullisen uuniperuna-annoksen. Vinkkinä myös valmennettavilleni, että kun uuniperunan tilaa yhdellä perunalla ilman kastiketta ja voita ja täytteeksi ottaa tuplakanan, on annos aivan passeli lounaalla.

Liikaa soveltamista en kuitenkaan suosittele, nimittäin se johtaa usein siihen että omat arviot alkaa lipsumaan ja kohta syödäänkin jo aivan yli ruokavalion. Mutta maalaisjärjen käyttöä sekä ruokavalion opettelua ja ymmärtämistä suosittelen, kukaan nimittäin tuskin haluaa ikuisesti purkittaa ruokiaan tai noudattaa kurinalaista ruokaohjelmaa. Tärkeää on siis opetella syömään myös itse oikein ja tavoitteisiinsa sopivasti, jotta tulokset myös pysyy!

Ihanaa viikonloppua <3

-Sofia

Kommentit

kommenttia