Ihon hoidon S.O.S

img_5711

CHANEL gel pureté / CLARISONIC Mia2

img_5708

CLINIQUE 1.0 & 2

img_5710

CLEAN&CLEAR persagel 10%

img_5709

CHANEL hydra beauty creme / CHANEL soleil identité bronze

img_5714

M-NUTRITION zink

Koin viikonloppuna pienen ihokriisin ja paluun teinivuosiin, nimittäin ihoni ärtyi tai oikeastaan ”yliaktivoitui” eräästä tuotteesta ja nosti iholleni, varsinkin otsalle, kymmeniä pieniä näppyjä. Yleensä täysin näpyttömän ihon omaavana oli tämä tietysti järkytys ja etenkin se, että mistä tuollainen reaktio voi syntyä.

Aloin käymään läpi tuotteita mitä käytin tai tein erilailla ja tajusin että kokeilin iholleni aamulla erästä CC-voidetta. CC-voide sisältää runsaasti c-vitamiinia, joka voi saada ihon aktivoitumaan, jopa liikaakin niinkuin minun tapauksessani.

Ihoni oli oikeasti niin punoittava ja tosiaan täynnä pientä näppyä, etten voinut edes uskoa miten iho voi mennä sellaiseen kuntoon YHDESSÄ päivässä. Siis oikeasti laitoin voiteen aamulla ja illalla iho oli ”pilalla”.

Noh, ensin kävin läpi kaikki kauhuskenaariot että aamulla on päästävä ihotautilääkärille ja saatava kaikki iholääkkeet mitä löytyy. Kunnes otin hiukan happea ja tajusin että näpyt luultavasti lähtevät oikealla hoidolla yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Mikäs se oikea hoito sitten on? Apteekissa neuvottiin alkoholittomia kasvotuotteita ja kosteutusta sekä sinkkivoidetta, Stockan kosmetologi neuvoi taas alkoholillisia, hiukan kuivattavia ja kuorivia tuotteita (geelimäisen kosteusvoiteen lisäksi).

Itse päädyin jälkimmäiseen hoitomuotoon ja muistinkin että mullahan löytyy jenkeistä ostettua 10% Persageliä kaapista (tämä oli tärkein tuote hoidon aikana). Se on samaa tavaraa kuin meidän apteekkien Basiron eli sisältää Benzoyl Peroxide nimistä vahvasti kuorivaa ja kuivattavaa ainetta. Lisäksi otin käyttöön Cliniquen 2. kasvoveden ja Chanelin rasvoittuvan ihon putsarin. Tein iholle myös hellän kuorinnan Clarisonic-kasvoharjan avulla. Otin myös sinkkitabletit ihon hoidon tueksi. Kolme päivää ja muutama hoitokerta myöhemmin ihoni on taas TÄYSIN näpytön. Siis 100%. Yllätyin tätä itsekin kuinka nopeasti sain ihoni normaalikuntoon ja palautumaan. Ilman tätä tuote arsenaalia se tuskin olisi onnistunut. Onni oli se, että näpyt olivat ihon pinnalla eikä syvällä, joten ihon pintaa hellästi kuorimalla ja bakteereja tappamalla sain näin hyvät tulokset.

Nyt kun iho on palautunut, mutta kuivahko tuhdeista hoidoista, täytyy sitä kosteuttaa laadukkailla kosteusseerumeilla ja voiteilla ja jatkaa hellää kuorimista. Kuorinta on ehdottoman tärkeä siistin ihon hoidossa. Käytän myös päivettävää voidetta öisin kosteusvoiteen seassa palauttamaan iholle kauniin sävyn ja hehkun.

Opin tuosta ihonhoito kokeilusta nyt sen, että osaan taltuttaa pahemmankin näppykriisin jatkossa oikeilla tuotteilla ja laadukkaat sekä tehokkaat tuotteet on ehdottoman tärkeitä iho ongelmissa…JA että pysyn kaukana liian aktivoivista vitamiini -ja antiaging tuotteista kun en niitä vielä tarvitse.

Ihossa kaikki taas hyvin, eli kaikki hyvin! 😀

-S

Kommentit

kommenttia